Изкривена носна преграда. Симптоми и лечение

Изкривена носна преграда. Симптоми и лечение

Всички сме наясно, че пълна симетрия в човешкото тяло не съществува. Не всяка асиметрия обаче предизвиква сериозен дискомфорт и би могла да се квалифицира като болестно състояние, налагащо провеждането на съответното лечение.

Изкривената носна преграда обаче е проблем, който, в зависимост от степента си на въздействие, може да бъде определен като болестно състояние. В настоящата статия ще обърнем внимание на това с какви симптоми се характеризира той, какво е неговото значение и какво лечение се прилага.

Причини за изкривяването

Носната … Прочетете повече »

Методи за отпушване на нос

Методи за отпушване на нос

Един от най-неприятните, но често появяващи се симптоми при човека, е запушеният нос. Обикновено запушването се проявява като симптом на вирусна инфекция или настинка.

Не е изключено хремата, която причинява запушване на носа, да е вследствие от алергична реакция на организма. Причината за подобно състояние е разширяване на кръвоносните съдове по лигавицата на носа и синусите.

Обикновено, ако причинители на запушването са тези, симптомите отминават бързо, нерядко сами с времето. При по-продължително боледуване – след провеждане на медикаментозно лечение.

Тук … Прочетете повече »